Kolu kõrtsi retseptid

Mulgipuder

8-10 suuremat kartulit

1-1,5dl odrakruupe

soola

2 spl võid

2 dl piima

300-500gr suitsupeekonit

1 sibul

Valmistamine:

koori kartulid ja pese kruubid kuuma veega läbi. Pane kartulid keema koos ordakruubiga, kuid ära sega. Keeda aeglasel tulel, kuni kartul pehme ja kruubid keenud. Kalla vesi pealt, lisa sool, või ning piim ja tambi ühtalseks siidiseks pudruks.

Haki sibul ja peekon ning prae pannil. 

Serveeri mulgipuder praetud peekoni ja sibula kuubikutega, hapukoore ja hapukurgiga!

 

 

Hernesupp

250 g kuivatatud herneid (poolitatud)

150 g odrakruupi

suitsutatud seakoot                                                                

1 suur sibul

2-3 suurt porgandit

maitse järgi soola

hakitud maitserohelist (peterselli, tilli)

Valmistamine:

Pane eelmisel õhtul herned ja odrakruubid külma vette likku

Tõsta kastrul veega tulele, lisa suitsukoot ja lase keema, koori hoolega vaht. Seejärel lisa loputatud ja nõrutatud herned ja kruubid ning terve kooritud sibul. Keeda tasasel tulel umbes tund aega.

Lõika porgand kuubikuteks ning lisa supile. Keeda kuni liha, herned ja kruubid on pehmed. Tõsta supist välja seakoot, puhasta liha luudelt ja tükelda väiksemateks tükkideks. Seejärel pane liha potti tagasi.

Maitsesta soolaga. Soovi korral võib lisada hernesupile paar teelusikat sinepit. Kui supp valmis, tõsta kastrul tulelt ja lisa hakitud maitseroheline!

Hernesupi juurde sobib hästi värske sepik!